Antwerpen 2016 verslag

Eerst en vooral dank aan iedereen voor jullie fantastische inzet om van deze tweede editie van het mobiele tandartsenkabinet een succes te maken.

We kijken tevreden terug,  zeker na de eerste editie afgelopen zomer die op z’n zachts gezegd moeizaam verlopen is. We waren dan ook zeer blij te zien dat er toch nog heel wat vrijwilligers het project een tweede kans hebben gegeven. Nogmaals  dank daarvoor.

We weten en beseffen intussen dat de tandartsenpraktijk een gecompliceerde stiel is waar veel bij komt kijken. Het is uitkijken naar de installatie van een nieuw vast kabinet in Antwerpen dit voorjaar. Want, goed nieuws, Dokters van de Wereld Antwerpen heeft een nieuw onderkomen gevonden in een pand (vanaf maart) waar plaats is voor een vast kabinet. Meer info volgt later, we houden jullie zeker op de hoogte. Het initiële tandartsenkabinet te Schildeken zal dus niet in gebruik worden genomen.

Enkele cijfers:

  • Aantal patiënten behandeld in totaal: 93 (tandartskabinet: pré-screening + walk-ins)
    • Aantal patiënten van de pré-screening 52
    • Aantal walk-ins: 41 (waarvan 11 de plaats van no-shows hebben ingenomen)
  • Aantal patiënten OK na 1 behandeling: 15
  • Aantal niet komen opdagen/vertrokken: 11        

We nemen ook de opmerking mee dat er sommige gevallen niet helemaal dringend waren. We moeten dus nog specifieker filteren. Dit kwam wellicht omdat 5 dagen op rij net iets te lang wat om enkel de dringende gevallen te verzorgen. Een vast kabinet dat we regelmatig ter beschikking hebben zal hier een oplossing bieden.

Zoals beloofd neem ik nog met enkele onder jullie persoonlijk contact op om de bevinden nog eens te bespreken. Jullie feedback is belangrijk voor het slagen in onze missies.

En last but not least : onze allerbeste wensen voor 2017 !

Hartelijke groet,

Tom Van Liefferinge voor Dokters van de Wereld.