Benin nov 2016

Na 2 jaar afwezigheid wegens de Ebola-epidemie heeft een team van WTO Bohicon vervoegd om er gedurende een week het tandartsencabinet nieuw leven in te blazen.

De taak was enorm: inventaris opmaken van het materieel, installatie van een nieuwe behandeleenheid, rangschikking van instrumenten en producten afkomstig van firma’s en tandartsen, opnieuw bezielen van het Beninese verzorgingsteam, een plechtige toespraak op zondagmorgen in de kerken, en….verzorging van 259 patiënten.

De mentaliteit van de patiënten begint stilaan ten goede te veranderen: het besef groeit dat verzorging te verkiezen valt boven tandextracties.

Maar er is nog een lange weg te gaan, en de taak is immens: een twintigtal tandartsen of “leerling-tandartsen” voor een bevolking van meer dan 11 miljoen! 

Er moeten dringend door de staat erkende verpleger-tandartsen gevormd worden; 
ze heten daar TSO, dit is  “Technicien en Soins Odontologiques”.  

Wanneer je geïnteresseerd bent door dit magnifiek humanitair project, neem dan contact op met ons als je met vragen zit, of vervoeg onze ploeg voor een nieuwe campagne voor tandzorgen en vorming van de lokale zorgverstrekkers die niet beter vragen dan zich dienstbaar te maken.